Je voorbereiden op de fotoshoot

Kleding

Het meest belangrijke is dat je kleding aan hebt waar jij je mooi en prettig in voelt. Het maakt echt niet uit of je kleding nieuw is of dat je iets al langer hebt, als het maar niet te strak zit en past bij de look en feel van de foto’s die je wilt. Wil je je ogen accentueren? Kies dan een kleur bovenkleding of een sjaal die past bij de kleur van je ogen. Drukke prints leiden de aandacht mogelijk wat af dus vermijd een combinatie van blokken en strepen. Neem bij twijfel gewoon wat verschillende shirts, jasjes of blouses mee.

Bij een studio portretfoto gaat het vooral om de bovenkleding. Broek en schoenen zijn daarbij minder belangrijk omdat die meestal niet in beeld komen.

Kledingwissel

Een kledingwissel tijdens de fotoshoot zorgt voor meer variatie in het eindresultaat. Snelle opties zijn een andere kleur sjaal, oorbellen, vest of een colbert. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van verschillende tinten van een kleur, dat geeft een mooi effect.

Haar, gezicht en make-up

Ga eventueel een week of twee voor de fotoshoot naar de kapper zodat je haar helemaal goed zit. Houdt make-up naturel en fris, maak jezelf niet zwaarder op dan normaal. Zorg ervoor dat je geen droge lippen hebt door ze af en toe in te smeren. En vergeet je nagels niet: knippen en vijlen is zo gedaan. Wil je je nagels bedekken met een opvallend gekleurde lak? Bekijk of het kleurtje past bij alle kleding die je mee wilt nemen.

Veel mensen hebben nature een vettige of glanzende huid. Dan kan het helpen om voor de fotoshoot je gezicht te wassen met water en daarna goed af te deppen. Met name de neus en het voorhoofd. Een licht glanzende huid ziet er gezond uit. Maar teveel glans kan met name bij studiofotografie soms vervelend zijn doordat de lampen een glanzende huid kunnen accentueren.

Handig om mee te nemen

  • Wat te eten en drinken voor tussendoor
  • Een paraplu (als de fotoshoot buiten is)
  • Een spiegeltje
  • Een kam of haarborstel
  • Make-up
  • Een flesje met kraanwater en een kleine handdoek
  • Een lijstje van je favoriete muziek

Voorbeeldfoto’s

Zelf bekijk ik regelmatig foto’s ter inspiratie. Maar dit mag je natuurlijk zelf ook doen. Kijk rond op websites zoals Pinterest en bewaar de foto’s die je aanspreken in een apart mapje. Je kunt de voorbeelden naar mij mailen voor de fotoshoot.

  • Mervyn is een hele goede fotograaf; deskundig en betrokken. Hij neemt de tijd om samen tot een mooi resultaat te komen. Hij begeleidt je ook goed tijdens de fotoshoot zodat je je op je gemak voelt en er ook echt als jezelf op komt te staan. Op een manier die je zelf niet voor elkaar krijgt. Een aanrader als je eens echt mooie, goede foto's wilt van jezelf of samen met je partner of je familie.

    Astrid